Post Top Ad

Post Top Ad

loading...

četvrtak, 23. ožujka 2017.

Crna rotkva i med protiv bronhitisa recept


U pitanju je tradicionalni lek koji su pravili i koristili naši roditelji, bake i dede. Za pripremu ovog lekovitog napitka potrebnisuvam crna rotkva i med, a posebno obratite pažnju da namirnice budu sveže.

Pre svega, obe glavice temeljno isperite vodom. Vrh rotkve odsecite, ali ga nemojte bacati, pošto će vam trebati. Zatim sredinu izdubite nožem tako da dobijete oblik sličan posudi sa debljim zidovima. Ovo radite sa posebnom pažnjom, jer je ovo povrće poprilično tvrdo, pa se možete lako povrediti.
Izdubljeni materijal odložite u jednu čašu, a u sredinu rotkve sipajte med. Pazite da ne sipate do vrha, već ostavite prostora pošto će ova lekovita namirnica da pusti svoj sok. Deo koji ste odsekli na početku iskoristite kao poklopac i ostavite da stoji nekoliko sati. Nakon toga, sok koji se napravio u rotkvi prespite u posebnu teglicu, pa ponovite postupak sa medom i ostavite da odstoji. Ovo možete da uradite dva do tri puta.

Ostatke koje ste dobili dubljenjem iskoristite tako što ćete ih preliti medom i ostaviti da puste sok preko noći. Već sutradan možete da uzimate po nekoliko kašičica ovog napitka dnevno i osetićete kako crna rotkva i med protiv bronhitisa uspešno donose olakšanje, a naposletku i ozdravljenje. Napomena: odrasli treba da jedu 1 kašiku 4 do 5 puta na dan, a deca jednu kašičicu 4 ili 5 puta dnevno, najbolje pre obroka.
loading...

Nema komentara:

Objavi komentar