Post Top Ad

Post Top Ad

loading...

četvrtak, 1. prosinca 2016.

KILOGRAMI KOJI SE NE VRAĆAJU: Domaći FERMENTIRANI LUK luk će otopiti MASTI kao od šale! Evo kako ga napraviti!























Važno je napomenuti da se umjesto kuhinjske soli u ovom receptu koristi morska so, himalajska so, ili košer so.

Sastojci:

2 kilograma oguljenog luka
1 litar čiste vode
5g soli
Pregršt čehna bijelog luka, oguljen
Začini: korijander, crni papar, čili
Nekoliko staklenih tegli sa poklopcima
Instrukcije:



Za pripremu rastvoriti so u vodi. Stavite luk u staklenke, a zatim prelijte, ostavljajući oko 2 cm mjesta na vrhu. Pokrijte staklenke.

Držite na sobnoj temperaturi i otvorite poklopac na dnevnoj bazi prve dvije sedmice. Nakon toga, otvorite poklopac svaki drugi dan.

Proces fermentacije obično traje 1-2 mjeseca.

Kao što možete vidjeti, ovaj proces je izuzetno jednostavan, ekonomičan, i zdrav. Fermentirane namirnice mogu se čuvati ovako mjesecima, i pružiti mnoštvo zdravstvenih prednosti.

Izvor: pozivitno.info

Nema komentara:

Objavi komentar