Važno je napomenuti da se umjesto kuhinjske soli u ovom receptu koristi morska so, himalajska so, ili košer so.
Sastojci:
2 kilograma oguljenog luka
1 litar čiste vode
5g soli
Pregršt čehna bijelog luka, oguljen
Začini: korijander, crni papar, čili
Nekoliko staklenih tegli sa poklopcima
Instrukcije:
Za pripremu rastvoriti so u vodi. Stavite luk u staklenke, a zatim prelijte, ostavljajući oko 2 cm mjesta na vrhu. Pokrijte staklenke.
Držite na sobnoj temperaturi i otvorite poklopac na dnevnoj bazi prve dvije sedmice. Nakon toga, otvorite poklopac svaki drugi dan.
Proces fermentacije obično traje 1-2 mjeseca.
Kao što možete vidjeti, ovaj proces je izuzetno jednostavan, ekonomičan, i zdrav. Fermentirane namirnice mogu se čuvati ovako mjesecima, i pružiti mnoštvo zdravstvenih prednosti.
Izvor: pozivitno.info
Nema komentara:
Objavi komentar