Sastojci:
1 kg limuna
5 – 6 vezica peršina
3 l vode
1 vrećica sode bikarbone
Limun oprati u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu u koju je prethodno umiješana vrećica sode bikarbone. Sastojke ostavite u vodi oko sat vremena.
Peršin sa stabljikom isjeckajte na sitnije komadiće, a zatim isto učinite i s limunom (organski sa korom, prskan bez kore ).
Peršun i limun staviti u posudu te na njih naliti tri litre vode i kuhati na nižoj temperaturi oko dva do tri sata tako da se sastojci dobro raskuhaju. Nakon toga ocijedite, a ono što ostane, oko 1,5 litre sirupa prelijte u čistu staklenu ili bocu. Popijte jednu rakijsku čašicu sirupa svakoga jutra na prazan želudac i tako dva tjedna. Rezultati zasigurno neće izostati.
izvor:zdravljeipriroda.org
Nema komentara:
Objavi komentar