Post Top Ad

Post Top Ad

loading...

četvrtak, 23. ožujka 2017.

Znate li šta se dogodi u tijelu kada popijete čaj s peršunom, limunom i medom?Iznenadit ćete se


Peršin je biljka koja se može naći u raznim jelima, gdje se najčešće koristi kao ukras. Ima vrlo blag okus i često se koristi za neutralizaciju jačeg okusa, kao što su češnjak i origano. Također je široko priznat po svojim ljekovitim svojstvima kroz povijest.


Zašto baš danas pričamo o peršunu?

Zbog njegovih prednosti:

Odlična Prevencija tumora

Učinkovit u smanjenju i širenje i rast tumora u želucu i plućima.

Istraživači su došli do zaključka da myristicin može biti djelotvoran kemo-preventivno sredstvo.


Tretira oštećene živaca

Peršin sok je utvrđeno da je djelotvorno sredstvo na poboljšanje simptoma uzrokovanih neurotoksičnosti.

U zaključku, istraživači su otkrili da su niske doze peršina pokazali ima blagotvorne učinke povezane s liječenja otrovanja kadmijem, uključujući poboljšanje ponašanja, razina neurotransmitera, oksidativnog stresa i učinkovitost neurona u mozgu.

Smanjuju upalu

Upala je jedan od najčešćih uzroka bola u zglobovima i povezanih stanja, kao što su reumatoidni artritis i osteoartritis. Peršin je bogat vitaminom C, što je nevjerojatno korisno bilje u liječenju tih problema.

To je zato što je vitamin C je utvrđeno da je učinkovit u smanjenju upale.

Sada kada znate sve o divnim blagodatima peršina, ovdje je kako napraviti nevjerojatno zdrav peršina na bazi čaja.

Sastojci

Četiri do pet grančica peršina
Četvrtina ili pola limuna (po izboru)
Tri šalice vode
Jedna čajna žličica meda (po izboru)
loading...

Nema komentara:

Objavi komentar