Post Top Ad

Post Top Ad

loading...

petak, 30. prosinca 2016.

10 najvažnijih znakova koje ne smijete IGNORISATI – Vaše tijelo traži pomoć!


Ovo su znakovi koje nam naš organizam šalje kada nešto nije uredu. Zbog toga bi bilo dobro da obratite pažnju na njih, vaše zdravlje je u pitanju.
 Suha koža se najčešće pojavljuje zbog nedostatka vitamina E, a da biste nadomjestili ovaj vitamin, jedite sjemenke, orahe, špinat, kelj, biljna ulja, ribu, jaja. 

Krhkost kose i noktiju se najviše dešavaju zbog nedovoljnog unosa vitamina D i kalcija. Zato unosite mliječne proizvode, krompir, brokule i žitarice. 
Potreba za slatkišima se najčešće dešava kada je vaš nervni sistem umoran i treba mu međuobrok koji će obezbijediti potrebnu neergiju. Uzmite meda ili tamne čokolade.
 Želja za kiselom hranom se može desiti zbog problema sa jetrom ili mokraćnom bešikom. U tom slučaju jedite borovnice ili uzmite limun. 
Želja za morskim plodovima se može javiti zbog nedostatka joda.

 Krvarenje desni se može desiti zbog nedostatka vitamina C. Želja za slanijom hranom se može javiti i zbog upale u mokraćnom sistemu.
 Radražljivost, grčevi u nogama i nesanica se mogu javiti zbog nedostatka kalija i magnezija. Za vraćanje tih minerala u normalu, uzmite orašaste plodove, sjemenke suncokreta, kupus, špinat, kelj..
 Suhi laktovi su pokazatelji nedostatka vitamina A i C, a u tom slučaju jedite mrkvu, bundevu, narandžu.

Preuzeto sa: /www.narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar