Post Top Ad

Post Top Ad

loading...

petak, 30. prosinca 2016.

Recept od dva sastojka pravi je melem za bolno grlo. I brzo deluje!


Narodna medicina krije pravo bogatstvo recepata za meleme, obloge, napitke, koji se lako spremaju i prave se od sastojaka koje verovatno već imate u kući.

 A veoma su efikasni. Na primer, ako imate problema sa anginom ili upalom grla i krajnika, probajte napitak koji preporučujemo. 
Lako se priprema i sigurno će vam doneti olakšanje. U lakšim slučajevima on deluje za samo četiri sata! Potrebno je: – 80 gr samlevenih semenki kima – 200 ml vode – 1 kašika konjaka ili vinjaka.


 Način pripreme: Mlevene semenke kima prelijte vodom, pa kuvajte 15 minuta. Dobićete gustu masu, koja liči na talog kafe. Procedite je pa dodajte 50 ml vode i prokuvajte još dva do tri minuta.  Sklonite šerpicu sa vatre i dodajte konjak. Vaš napitak je spreman! 
Primena: Na svakih pola sata pijte po 1 supenu kašiku. Već posle dva sata bol u grlu će polako nestajati i biće vam sve lakše da gutate. Posle četiri sata ćete se osećati dosta bolje. Ukoliko imate ozbiljniji problem, možete da pijete ovaj napitak i duže od toga. Preporučuje se svima koji su podložni prehladama i često imaju upaljeno grlo i anginu.

Preuzeto sa: //www.narodnamedicina.info/

Nema komentara:

Objavi komentar