Zdrave kosti, zaštita unutarnjih organa i obilje vitamina i minerala koji mogu spriječiti teške bolesti samo su neke od prednosti koprive.
Kopriva se od davnina koristi u medicinske svrhe.
Zdrave kosti, zaštita unutarnjih organa i obilje vitamina i minerala koji mogu spriječiti teške bolesti samo su neke od prednosti koprive, a mi vam sada predstavljamo potpuno novi način konzumiranja ove moćne zelene biljke!
Naime, pored pripreme variva i sokova, od koprive možete napraviti i izuzetno ljekovito vino.
Priprema: Pomiješajte 10 žlica listova i korijena koprive, žlicu pelina, žlicu tucanih bobica kleke i dvije žlice bokvice
Biljnu smjesu stavite u litru crvenog vina i ostaviti da odstoji 12 sati.
Nakon toga, vinu dodati 4 žlice meda i kuhati oko pola sata. Skuhano vino poklopite i ostavite da se ohladi.
Uzimajte jednu žlicu toplog ljekovitog vina prije svakog obroka.
Izvor:stvarukusa

Nema komentara:
Objavi komentar