Post Top Ad

Post Top Ad

loading...

srijeda, 22. ožujka 2017.

Divlja kruška lijek za prostatu, bubrege!


Mladi listovi divlje kruške sadrže glikozid arbutozid, koji dezinfikuje mokraćne organe i rastvara kamen i pijesak kako u bubrežnoj tako i mokraćnoj bešici. Čaj od listova divlje kruške se koristi za liječenje katara mokraćne bešike i bubrega, protiv noćnog mokrenja (Enuresis nocturna) i za izbacivanje kamena i pijeska iz bubrega i bešike. Takođe, čaj od listova divlje kruške pomaže protiv bakcila u mokraći i zapaljenja mokraćne bešike, time što ubija bakcile u njoj i umanjuje grčeve i bolove pri mokrenju, pa je vrlo dobro prirodno sredstvo za liječenje prostate, katara mokraćne bešike i bubrega.


Odvar od mladih listova divlje kruške preporučuje se i za liječenje šećerne bolesti, kod bolesnika koji nisu počeli da uzimaju insulin.

Priprema čaja
3 kašike suvih i usitnjenih listova preliti sa 750 ml ključale vode, poklopiti i posle 30 minuta procijediti.
Dnevno piti 3 puta po 250 ml toplog nezaslađenog čaja, između obroka.


Čaj za dijabetičare

Za one koji imaju povišen šećer, a još ne primaju insulin, dobro je da nađu divlju krušku, odsijeku grančicu, oljušte joj koru i od nje skuvaju čaj. Pije se dok se ne spusti nivo šećera u krvi. Najčešće se sasvim izleči dijabetes. Divlja kruška se ne sadi, već sama niče i samo je ta samonikla dobra za čaj, ne domaća

Čaj od ploda kruške- plod se sitno isecka, osuši na prozračnom mestu, prelije vrućom vodom i zatim pije.

a)Od mladih grana divlje kruske oljusti se kora stavi se nekoliko komadica kore u litar vode i kuha se desetak minuta.Tako pripremljen čaj pije se po šoljica ujutro i uveče
b)Uzme se grančica od divlje kruške izlomi se na sedam dijelova stavi se u posudu,prelije sa 1 litar vode i kuha se dok uvri na 1/2 litra.Tako pripremljen čaj pije se ujutro i uveče po šolja.

Čaj lista divlje kruške pomaže protiv bakterija u organizmu, a posebno u mokraći. Sadrži vitamine A i C, kao i minerale: kalaj, fosfor, magnezijum i kalcijum. Pomaže protiv kašlja, upala i promuklosti, i povoljno deluje na sluzokožu creva.

Kora divlje kruške pomaže izlučivanje pjeska i kamenca iz mokraćnih kanala.

Upotreba:1 kašika čaja se kuha u pola lit. vode 2 min skine sa šporeta, poklopi, posle 30min ocijedi i pije, pije se po čaša pre obroka (doručka, ručka i večere). Piti bar 7 dana.

Izvor: prirodni-lijek.com
loading...

Nema komentara:

Objavi komentar