Post Top Ad

Post Top Ad

loading...

četvrtak, 12. svibnja 2016.

Na jednostavan način regulirajte visok šećer i razinu kolesterola


Slikovni rezultat za jabuka cimet

Ovo je napitak koji će vam jako dobro doći ukoliko želite da regulirate razinu šećera u krvi, kao i razinu kolesterola.
Osim jabuke, drugi jako važan sastojak ovog ukusnog napitka je i cimet. Naime, poznato je da antioksidansi iz cimeta stabiliziraju razinu šećera u krvi i smanjuju želju za ugljikohidratima, ne povećavajući pritom pretjerano lučenje inzulina što je važan faktor uspješnog mršavljenja.
Redovito ‘provociranje’ inzulina pospješuje taloženje masnoća u tijelu a, kako kažu stručnjaci, uporabom cimeta, lučenje inzulina biti će pod kontrolom. To će dalje kao posljedica doprinijeti uspješnom topljenju masnih naslaga u tijelu.


Istraživanja su pokazala da se uzimanjem samo pola žličice cimeta na dan može znatno smanjiti količina lošeg kolesterola u organizmu, može se poboljšati loša probava te smanjiti trigliceridi.
Za napraviti ovaj ljekoviti napitak potrebni su voda s jabukom i cimetom
Prvo trebate isjeckajte jabuku na kriške, dodati žličicu cimeta i preliti prokuhanom ili filtriranom vodom i pustiti da odstoji sat do dva. Napitak treba piti tijekom dana kad god poželite.
Stručnjaci objašnjavaju da kombinacija jabuke i cimeta regulira metabolizam i učinkovito smanjuje težinu eliminirajući višak zadržane tekućine iz organizma

Nema komentara:

Objavi komentar